28. elo, 2015

Peilipiironki

Vihdoinkin muutto edessä isompaan asuntoon ja ihana peilipiironki, jota Mamma oli minulle mökillään säilyttänyt, saa uudesta asunnosta oman paikkansa! Muuttoa ennen uutta maalia vain pintaan :) 

Piironki on mamman lapsuuden kodista, joten ikää löytyy, mutta kunto on todella hyvä. Ainut miinus on se, että pappa on aikoinaan vuosia sitten hiekkapuhaltanut piirongin maalit pois. Jälkihän on myös sen mukainen, koristeiden reunat ja muodot ovat pyöristyneet ja pinta on todella sileä. Ainut positiivinen asia on, että kaikki vanhat maalikerrokset on kokonaan pois eikä itse tarvitse isoa hiontatyötä tehdä. Ovista ja laatikoista puuttuu vetimet, enkä niitä ole vielä hommannut, mutta konkreettisen vaihtoehdon olen jo löytänyt. Lisäksi uusin ovien saranat kokonaan, sillä vanhat ovat jo todella ruosteessa.

Mutta sitten itse projektiin...

Kävin koristeiden pinnat varovasti taltalla läpi, jolloin muodot sai paremmin esiin. Pohjamaalauksen tein otexilla, joka on tartuntapohjamaali. Valkoinen väri toi jo ensimmäisen maalauskerran jälkeen koristeiden muodot  kauniisti esiin, eikä hiekkapuhalluksesta näytä olevan jälkeäkään.

Piirongin tasaisia "pöytäpintoja" tarvitsee vielä vähän kittailla, sillä niissä on syviä uria ja naarmuja, jotka näkyvät ilkeästi maalikerroksesta huolimatta. Lakkakitti on tähän hyvä vaihtoehto. 

Pintamaalauksen tein valkoisella empirellä, joka on liuotinohenteinen maali. Olisihan maaliksi voinut valita minkä vain muunkin kalustemaalin, mutta pidän itse empirellä työstöstä ja maalausjäljestä. 

Lopputulos on mielestäni todella hyvä ja piirongin kelpaa laittaa uuden asunnon makuuhuoneeseen kauniiksi yksityiskohdaksi! 

 

 

30. heinä, 2015

Astiakaappi

Pelastin reilu vuosi sitten mamman ja pappan mökiltä, joka myytiin, vanhan astiakaapin ja lisäksi muutakin tavaraa, jotka olisi muutoin kaatopaikalle päätyneet :) 

Astiakaapin rungossa ei ole vikoja, kaappi kaipaa vain uutta maalipintaa. Mamma on itse kaapin aikoinaan maalannut kukkasineen päivineen :) kyllähän se mökille hyvin sopi, mutta ei enää oikein muualle.

Säilytän kaapin itselläni tulevaa työhuonetta varten, johon sijoitan kirjani ja muut tärkeät työjuttuni. Tällaisia kun ei tunnu muutoin löytyvän mistään vaikka ovat olleet todella yleisiä monissa kodeissa ja mökeissä. Astiakaapit ovat mielestäni kuitenkin kauniita vaikka vanhoja astioille tarkoitettuja kaappeja ovatkin :) 

Kaappi on nyt saanut uuden väri- ja maalipinnan!  

Päädyin vaalean harmaaseen väriin, koska valkoinen on niin perus nykypäivänä. Laatikot ja ovien peilit tulivat valkoisiksi. 

 

4. heinä, 2015

Puuvajat

Aurinko, viikonloppu ja vapaapäivä, mitä muuta voisi toivoa! :)

Moni muu varmasti nauttii ruisrockin antimista tai rannalla maatessa, mutta ei meijän poppoo!
Yli-maariassa paiskittiin lauantaina hommia oikein urakalla.

Viime kesänä ostetut puuvajat, iso ja pieni, saivat kauniin maalikerroksen ja pohjalle tueksi kivilaatoituksen. Väriksi tuli sama vaaleansininen kuin itse talossa ja autotallissa. 
Nyt puuvajat sopivat autotallin jatkoksi kuin nenä päähän! Jee :)