Silikoni korjaa kaiken! - Vai miten se meni?

Taas ikkunoita restauroidessa nousee pintaan ärtyneisyys ja turhautuneisuus..

Sitähän sanotaan, että jesari korjaa kaiken ja sitä tungetaankin melkein jokapaikkaan :) 
Samoin tuntuu olevan silikonilla! Useammassa tapauksessa huomaa, että varsinkin vanhoja ikkunoita on korjattu silikonilla tai sikaflexillä. 
Onhan se helppoa, halpaa ja nopeaa korjausta jos lasit on "putoamisvaarassa". 

Tässäkin helpossa ja halvassa hommassa on kuitenkin huonot puolensa. Harvat maalit nimittäin pysyvät silikonissa kiinni ja rapistuvat suht nopeasti pois, jolloin ikkunasta tulee sottaisen ja ruman näköinen.

Toki jos päättää olla kokonaan maalaamatta ikkunoita niin sittenhän sillä ei ole väliä, vai kuinka? 

Lisäksi silikonia ei saa enää kokonaan irti lasin välistä tai muutoinkaan ikkunan pokista. Tämä on inhoittavaa varsinkin, kun ikkunat jossain vaiheessa halutaan kunnostaa tai lasit vaihtaa. Tällöin vaarana on myös se, että uusi ikkunakitti ei tartu niihin kohtiin joissa on silikoni jäämiä, ja samoin voi käydä myös maalin suhteen.

Eihän sitä jesariakaan välttämättä korjattavaan kohteeseen jätetä, se on enemmänkin väliaikainen vaihtoehto. Silikonista ei oikein voi samoin ajatella, sitä ei noin vain otetakkaan pois :)

Itse olen vastaavissa tapauksissa pyrkinyt poistamaan kaiken mahdollisen silikonin, joko kirurgin veitsellä tai katkoteräveitsellä. 
Hermoja raastavaa ja aikaa vievää.. Ja siltikään ei saa kaikkea silikonia poistettua!

Nyt siis kaikki ikkunoita tulevaisuudessa itse korjaavat ihmiset, ikkunan kittauksen pystyy helposti tekemään itsekin - Ilman silikonia! :) 

Netistä, esim. Youtubesta löytyy ikkunankittaus video, jossa neuvotaan vaihe vaiheelta ikkunakitin laitto. Tekniikka voi tuntua vaikealta, mutta on oikeasti melko yksinkertainen. Tarvitset vain kittiveitsen ja ikkunakittiä (löytyy purkissa tai pursotustuubissa)!
Nämä molemmat saat normaalista rautakaupasta.

 Vaikka korjaus tuleekin hieman kalliimmaksi kuin pelkän silikonin pursottaminen, se on sen arvoista. Lopputuloksesta tulee parempi ja pidemmän päälle helpommaksi huoltaa! 

 

Tässä linkki ikkunan kittausohjeeseen, joka löytyy youtubesta :) 
Video: Helsingin lasi ja puu, 
https://www.youtube.com/watch?v=uTB_93hbvBE