27. touko, 2016

Tukka Hyvin kampaamon uusi liike

Mainitsin tuossa viime blogikirjoituksessa että jotain ns. upeaa olisi tulossa.

 

No nyt voi jo paljastaa! :) 

Elikkäs parturi-kampaamo Tukka Hyvin muutti nyt uusiin lopullisiin tiloihin. Liike aukeaa taas maanantaina uuden raikkaan ilmeen kera.

Uudessa liikkeessä oli kaksi isoa betonitolppaa, jotka hallitsevat tilaa suuresti. Mietinnässä oli jo aikaisemmin että miten niistä saisi jotenkin erikoiset ja positiivisemmin huomiota herättävät.  

Marmori. Se oli suunnitelmana tehosteseinäksi jo kampaamon vanhassa liiketilassa, mitä siis jos maalaisikin tolppiin tuon kyseisen erikoisuuden? 

Näin sitten ilman edes suurempaa pohdintaa päätettiin ja upeathan niistä tuli! 

Niitä voi siis käydä itäharjulla ihastelemassa ikkunan ulkopuolella tai liikkeen sisällä asiakkaana :)

 

Oli kyllä mahtavaa päästä pitkästä aikaa hieman taiteilemaan ilman telaa tai lastaa! :) 

 

 

 

21. helmi, 2016

Parturi-kampaamo Tukka Hyvin

Hieman erilaisempaa ja mielenkiintoisempaa hommaa!

Itäharjun prisma uudistuu kokonaan vuoden 2016 aikana, jolloin siellä olevat eri liiketilat saavat kokonaan uuden paikan ja ilmeen. Itselläni on sormet pelissä Tukka Hyvin liikkeen suunnitteluissa ja myös tietyissä toteutuksissa. 

Kampaamo on äitini omistama ja hän tiesi että olen myös arkkitehtonisesti lahjakas ja että minulla on hyviä ideoita sekä ratkaisuja, joita tarvitaan varsinkin kun ajatellaan sekä asiakaslähtöisesti että työntekijöitä.

Kampaamo saa nyt isomman tilan uudistuksessa. Olen nyt siis suunnitellut kampaamon tulevan liiketilan sekä tämän hetkisen väistötilan, johon Kampaamo nyt muutti n. Kahden kuukauden ajaksi. Väistötila on pienempi kuin vanha tila, mutta on toimiva ja avaran tuntuinen tekemilläni suunnitteluratkaisuilla! 

Eilen väistötilan seinään maalattiin kampaamon mainos aukioloajoilla ja siskoni Melinda oli myös jälleen auttamassa.

Pitkästä aikaa sai tehdä oikein kunnolla tarkkaa työtä pikkuriikkisillä siveltimillä! Terapeuttista, ainakin omasta mielestä :) Prisman asiakkaita kulki myös ohi vähän väliä ja osa jäi jopa seisoskelemaan ja katselemaan työntekoamme ja muutama siinä totesikin ettei heillä kyllä hermot tuollaiseen hommaan riittäisi. Kehujakin työjäljestä tuli mikä on mielestäni loistavaa, sillä varsinkin pikkusiskoni kohdalla se auttaa häntä uskomaan itseensä ja tekemiseensä :)

Lisäksi kampaamon vanhat peilipöydät saivat uuden ja raikkaan maalipinnan. Kirsikan ruskeasta tuli nyt helmen harmaata, mikä antoi häivähdyksen modernisuutta. Ei uskoisi, että on samoista pöydistä kyse. Maalilla saa ihmeitä aikaan! Olisihan sitä voinut kokonaan uudetkin peilipöydät hankkia, mutta hinta olisi ollut todella kova ja puhutaan nyt kymmenistä tuhansista. Mitä sitä hyvää ja ehjää vaihtamaan! :) 

Mutta nyt tosiaan odotellaan se pari kuukautta, että Kampaamo pääsee muuttamaan lopulliseen tilaansa. Sinne teenkin sitten pienen maalausprojektin mutta en vielä tarkalleen paljasta yksityiskohtia ;)

Sen verran voin kertoa että tietyllä erikoistekniikalla tehdään jotakin upeaa ja näyttävää! 

Ole siis myös silloin mukana seuraamassa!! :) 

19. syys, 2015

Salimäki

Auton nokka vei jälleen tällä viikolla Hattulan Salimäkeen :) 

Tällä kertaa oli projektina yhden huoneen seinien tapetointi. Alkuperäisen tapetin ja katon rajassa oli väliä n. 40cm ja uuden tapetin raja jätettiin samaan kohtaan. 

Tämä tapetointi erosi myös muutoinkin normaalista tapetoinnista! :) tässä käytettiin erikoistekniikkaa, jolla tapetti vedetään myös sähköjohtojen yli. Kuviollisen tapetin kohdalla se onkin vähän kinkkisempi juttu toisin kuin kuviottomassa.

Tekniikassa ei vedetä vain yhtä tapettivuotaa johdon yli, vaan se tehdään kahdessa tai kolmessakin osassa. Ensin itse johdon päälle kiinnitetään koko matkalta tapetin pala joka ylettyy johdon sivulle itse seinään n. 3-4cm matkalta. Tämä vaihe pitää olla hyvin etukäteen suunniteltu! Jonka jälkeen toinen tapettivuota kiinnitetään johdon sivulle max 1cm päähän niin että kuviot kohtaavat oikein, joko yhdellä tapettivuodalla tai kahdella riippuen sähköjohdon paikasta. Ei siis mikään helppo homma, jos edes ymmärsitte mitä yritin selittää ;) 

Suunnittelussa menee hieman aikaa ja toteutuksessa mutta hyvin suunniteltu työ on jo puoliksi tehty!!

Salimäessä sähköjohtoja oli kolmella eri seinällä, joten suunnittelu olikin se vaikein vaihe :) hyvä kuitenkin tuli!! Jes! 

Käykää vilkaisemassa kuvia työstä "Salimäen kuvia" osiossa! 

 

 

 

11. elo, 2015

Maanantai!

Työt jatkuu täällä publicumissa ja toinen viikko käynnissä! Jee :)

31. heinä, 2015

Publicum

Tänään aloitin työt Turun Yliopistolla, Publicumissa. 
Rakennustoimisto Albi:lla on kyseinen kohde pienessä saneerauksessa ja pääsin sinne töihin :)

Kuukauden verran vielä saneerataan, joten töitä riittää! 

Tästä kohteesta en blogia kirjoita, mutta sen verran voin kertoa että minulla on siellä enimmäkseen kittaus-, nauhoitus- ja maalaushommia. 

Näillä mennään ja hyvillä mielin!
Jee!! :)